RAM Mix - DDR3 cu DDR4, CL10 cu CL11

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

Kymbers
Member

RAM Mix - DDR3 cu DDR4, CL10 cu CL11

Thu Dec 13, 2018 8:25 pm

Salut, am și eu o mică întrebare.
Vreau să îmi achiziționez 8GB de ram pentru PC, dar am niște întrebări totodată....

„Memoria actuală pe care o am în PC, e HyperX Fury, 8GB, DDR3, 1600mhz, CL10”

1. Dacă cumpăr tot HyperX Fury, 8GB, dar DDR4 de 2400mhz, CL11, afectează cu ceva memoria pe care o am eu în PC.
2. Sau dacă cumpar 8GB, DDR3 dar cu 1866mhz, CL10, afectază cu ceva memoria actuală pe care o am în PC?

Mulțumesc pentru răspunsuri :)

Moderator: Titlul subiectului a fost schimbat din ”Ram question” în ”RAM Mix - DDR3 cu DDR4, CL10 cu CL11”.
SAM
Global Moderator

Re: Ram question

Thu Dec 13, 2018 9:45 pm

Salut,

În primul rând, nu poți combina DDR, DDR2, DDR3, DDR4 între ele. Placa de bază suportă un singur tip, celelalte nu vor putea fi conectate fizic.
În al doilea rând, cel mai recomandat(de producători, experți, etc) este să folosești același model de memorie RAM. Asta este valabil și pentru cele cu capacitate mai mare, din aceeași serie.

Vorbind despre combinarea plăcuțelor de memorie RAM, trebuie să știi că:
1. Ar trebuie să fie la aceeași latență CAS, timing și tensiune recomandată. Se pot modifica și din BIOS, dar nu toate plăcile de bază suportă.
2. Să fie la aceeași frecvență. Dacă nu au aceeași frecvență, placa de bază o să facă underclock celei cu frecvență superioară. Nu o să apară probleme din asta.
3. Sunt cazuri în care plăcuțe de memorie RAM cu aceleași specificații nu se înțeleg.

În concluzie, ești nevoit să mergi pe a doua opțiune, cea cu DDR3-1866MHz. Desigur, dacă vrei neapărat aceea.
Eu îți recomand varianta cu 4GB sau 8GB din aceeași serie.

Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Kymbers
Member

Re: RAM Mix - DDR3 cu DDR4, CL10 cu CL11

Fri Dec 14, 2018 5:21 pm

Multumesc mult!

Return to “Hardware”