Frame dropuri in jocuri/browser

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

Codrin11
Member

Frame dropuri in jocuri/browser

Fri Nov 09, 2018 11:35 pm

Salut! De curand mi-am achizitionat un pc cu urmatoarele componente : i3 8100, GTX 1050 TI OC, 8 GB RAM DDR4, 1 TB HDD si 120 GB SSD. La inceput am avut niste probleme cu el pe care le-am rezolvat pana la urma (ceva drivere au fost virusate cica), iar acum am inceput sa sesizez frame-dropuri in pubg mai ales cand trag sau trage cineva spre mine sau cand deshid harta/inventarul si cateodata random ( joc cu toate pe low), dropuri pe care inainte nu le aveam si jucam cu 75-110 fps constant. In browser am observat in special la video-urile de pe youtube mergeau intr-un fel laggy ( nu se intrerupeau doar mergeau cu lag si aratau cateodata ca si cum ar fi fost desincronizate). In rest in alte jocuri merge ok, se mai vad cateodata frame-dropuri sau chestii de genu dar si alea foarte rar. M-am gandit sa dau un reinstall la windows doar ca mie frica sa nu mi se intample la fel ca data trecuta .Asa arata -> https://vimeo.com/user91559372/review/2 ... 44f233f618 si https://vimeo.com/user91559372/review/2 ... 9de1d21cf1
SAM
Global Moderator

Re: Frame dropuri in jocuri/browser

Sat Nov 10, 2018 7:55 am

Salut,

Numărul de fps este cel care scade sau pur și simplu apare lag?
Dacă-i doar lag, atunci e posibil să fie de la timpul de răspuns la internet. Atunci când ai lag foarte des, rulează un test speed și vezi cât este valoarea acestui timp de răspuns(normal sub 60).
Dacă este efectiv fps drop, atunci problema se ramifică. Sunt extrem de multe cauze și la fel de multe soluții.
Câteva soluții foarte des folosite sunt:
- verificarea sursei de alimentare; dacă aceasta este deteriorată/uzată, componentele calculatorului nu primesc suficient curent;
- temperatura la care sistemul lucrează în mod constant(normal sub 70ºC);
- viruși sau două programe antivirus;
- verifică procesele care rulează în background, sunt unele care folosesc multe resurse;
- sunt extensii la Google Chrome care mănâncă necondiționat resurse - dezinstalează-le(dacă sunt);
- rulează un Full scan în Windows Security; de asemenea, poți rula o defragmentare(Defragment and Optimize Drivers app).
Acestea sunt problemele care apar în timp la un sistem de calcul.

Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Codrin11
Member

Sat Nov 10, 2018 11:12 am

Numarul de fps scade dintr-odata si dupa revine dar se observa lag-ul si de la internet nu e ca am verificat. Sursa cum as putea sa o verific si dupa ce imi dau seama ca are ceva ?
SAM
Global Moderator

Sat Nov 10, 2018 11:51 am

Sursa se poate verifica atât software, cât și hardware.
Varianta software necesită instalarea unui program software care să afișeze valorile tensiunilor de alimentare. Aida64 Extreme este unul din programele software care face asta.
Varianta hardware necesită puțină pricepere și un aparat de măsură. Trebuie să folosești aparatul de măsură pentru a măsura tensiunile de alimentare.

Tensiunile de alimentare care te interesează sunt cele de pe procesor și placa video. Dacă folosești un apart de măsură analogic, ai grijă să respecți polaritatea. Borna COM-neagră(-) trebuie conectată la unul din firele negre, iar borna roșie(+) la fiecare fir colorat(pe rând).
Găsești tensiunile nominale la următorul link: http://3.bp.blogspot.com/-u66V0w0TiNs/U ... erance.jpg
Codrin11
Member

Sat Nov 10, 2018 1:14 pm

Am descarcat aplicatia. Ce ar trebui sa fac acum ?
SAM
Global Moderator

Sat Nov 10, 2018 2:18 pm

Nu cunosc interfața programului. Ar trebui să fie la Computer > Sensor. Dacă nu e acolo, caută prin opțiuni, trebuie să afișeze undeva tensiunile scoase de sursă.
De asemenea, monitorizează temperaturile sistemului în timp ce apare fps drops.
Codrin11
Member

Sat Nov 10, 2018 2:35 pm

SAM
Global Moderator

Sat Nov 10, 2018 4:34 pm

Tensiunile sune bune. Mai verifică odată atunci când apare fps drops.

Ai încercat și celelalte soluții propuse în al doilea post?
Codrin11
Member

Sat Nov 10, 2018 4:36 pm

Da le-am verificat .

Return to “Discutii Generale”