Buna , as dori sa va cer cateva sfaturi referitoare la acest PC :
-Intel Core i3 6098p 3,6 ghz
-Placa de baza h110M-R
-8 gb ram ddr4 2133 Mhz
-Placa video Nvidia 750 ti 2 GB Gddr5
-Hdd 1 TB 7200 RPM
-Sursa 500W
Aici sunt intrebarile :
-Merita sa ii cumpar o placa video noua 1050 ti 4 gb sau 1060 3 gb?
-Ar trebui sa il vand si sa imi fac altul de la 0?Cam cat ar valora daca l-as vinde ?
Modelul este myria v46 in caz ca nu am dat suficiente detalii in mesaj.
PC LOW-END
Moderator: Suport Team
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Din punctul meu de vedere, sistemul nu merită un upgrade la placa video dedicată. Procesorul tău(i3-6098P) nu se poate ridica mai sus de GTX1050 sau RX560. Un GPU mai bun(ca performanță) va fi limitat de CPU, adică o să fie bottleneck.
Diferența între GTX750Ti și GTX1050 sau RX560 nu este foarte mare, aproximativ 50% mai multă performanță(adică nici măcar 2x).
Depinde doar de tine dacă vrei să faci upgrade sau să vinzi sistemul. Din punctul meu de vedere, sistemul este bun pentru light gaming. Un GTX1050 sau RX560 ți-ar aduce maxim 25FPS în plus.
Eu aș estima valoarea sistemului la 1500RON, cu observația că sistemul trebuie să fie în stare bună. Mi s-a spus că estimările mele de preț nu sunt foarte bune, deci îți recomand să mai aștepți păreri.
Baftă!
Din punctul meu de vedere, sistemul nu merită un upgrade la placa video dedicată. Procesorul tău(i3-6098P) nu se poate ridica mai sus de GTX1050 sau RX560. Un GPU mai bun(ca performanță) va fi limitat de CPU, adică o să fie bottleneck.
Diferența între GTX750Ti și GTX1050 sau RX560 nu este foarte mare, aproximativ 50% mai multă performanță(adică nici măcar 2x).
Depinde doar de tine dacă vrei să faci upgrade sau să vinzi sistemul. Din punctul meu de vedere, sistemul este bun pentru light gaming. Un GTX1050 sau RX560 ți-ar aduce maxim 25FPS în plus.
Eu aș estima valoarea sistemului la 1500RON, cu observația că sistemul trebuie să fie în stare bună. Mi s-a spus că estimările mele de preț nu sunt foarte bune, deci îți recomand să mai aștepți păreri.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
- LuadarKriss
- Member
Multumesc de parere , voi mai astepta cateva , da mi-am dat seama ca procesorul este tecut si starea PC-ULUI este buna , il am de 1 an si il curat la 1-2 luni de praf etc .
- NoFlash
- Member
Vei vedea diferente considerabile intre 750ti si 1050ti. Mai mult nu merita sa pui pentru ca face bottleneck. Depinde si ce sursa ai, specifica modelul. Daca dispui de bani poti face upgrade la un i5 sau i7 gen. 6 sau 7 si 1060 sau chiar mai bun(asta ceva mai de buget). In legatura cu pretul spus de SAM..nici 1000 lei nu face ce ai tu: este cumparat de mult si sunt componente vechi. Eu l-as lua la 800 de lei.
- alexandru_13
- Member
Iti recomand cu caldura un GTX 1050 ti.Nu face bottleneck(i-am vazut pe altii cu pentium g4400 si era parfum pe langa un i3 6098p cu un gtx 750 ti).
Nu iti face probleme de genul insa ai grija totusi la jocurile care necesita mai multe core-uri ca atunci o sa fie un bottleneck micut(alea de la ubisoft in general).
Nu iti face probleme de genul insa ai grija totusi la jocurile care necesita mai multe core-uri ca atunci o sa fie un bottleneck micut(alea de la ubisoft in general).