Din 10GB ram vede doar 4 Gb
Adica imi apare acolo ca sunt 10GB dar utilizati doar 4GB
Ma poate ajuta cineva cu o rezolvare ?
Am atasat si o fotografie
https://imgur.com/nzv3HRZ
Din 10GB ram vede doar 4 Gb
Moderator: Suport Team
- GamerL3x
- Member
Salut, ai cumva Windows-ul pe 32bit? Deobicei stiu ca se intampla asta doar daca aveai versiunea aceasta de Windows....

- MediaTMC
- Member
- NoFlash
- Member
Laptop sau desktop? Ce placa de baza ai si toate componentele? Ce marca sunt memoriile? Cate placute sunt si cati gb au fiecare? A facut asa inainte sau acum dintr-o data? Nu e asa de greu sa specifici tot dar e greu sa iti rezolvam problema din ce ai spus tu acolo.
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Oferă mai multe specificații tehnice.
Sistemul de operare Windows 7 Home Basic suportă maxim 8GB RAM, deci e posibil ca una din plăcuțele de memorie să nu fie citită, deoarece depășește cei 8GB RAM de adresare.
De asemenea, e posibil ca placa de bază să nu suporte sau una din plăcuțe să fie nefuncțională sau incorect instalată.
Există o opțiunea în Windows care limitează cantitatea de memorie RAM folosită la boot. Pentru a dezactiva această opțiune, în cazul în care este activată, urmărește următoarea cale: Windows+R > msconfig (în căsuța din fereastra Run) > Boot (Tab) > Advanced options (buton) > debifează Maximum memory > Restart la sistem.
Folosește Windows Memory Diagnostic, dacă este disponibilă pentru această versiune de Windows.
Baftă!
Oferă mai multe specificații tehnice.
Sistemul de operare Windows 7 Home Basic suportă maxim 8GB RAM, deci e posibil ca una din plăcuțele de memorie să nu fie citită, deoarece depășește cei 8GB RAM de adresare.
De asemenea, e posibil ca placa de bază să nu suporte sau una din plăcuțe să fie nefuncțională sau incorect instalată.
Există o opțiunea în Windows care limitează cantitatea de memorie RAM folosită la boot. Pentru a dezactiva această opțiune, în cazul în care este activată, urmărește următoarea cale: Windows+R > msconfig (în căsuța din fereastra Run) > Boot (Tab) > Advanced options (buton) > debifează Maximum memory > Restart la sistem.
Folosește Windows Memory Diagnostic, dacă este disponibilă pentru această versiune de Windows.
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
- MediaTMC
- Member
Este debifat Maximum memory
Am 5 placute a cate 2 gb ram fiecare
Inainte a mers acum nus ce are ...am incercat pe rand fiecare placuta si functioneaza
Dar cand le pun pe toate merge doar cu 4 si acolo in windows imi arata 10 si utilizati 4
Am 5 placute a cate 2 gb ram fiecare
Inainte a mers acum nus ce are ...am incercat pe rand fiecare placuta si functioneaza
Dar cand le pun pe toate merge doar cu 4 si acolo in windows imi arata 10 si utilizati 4
- SAM
- Global Moderator
Dacă plăcuțele funcționează corect pe partea de hardware, atunci îți recomand să reinstalezi sistemul de operare. Folosește Windows 10 PRO.
Așa cum am spus în primul post, versiunea ta curentă de Windows suportă maxim 8GB RAM, deci s-ar putea ca asta să fie cauza.
Așa cum am spus în primul post, versiunea ta curentă de Windows suportă maxim 8GB RAM, deci s-ar putea ca asta să fie cauza.
- NoFlash
- Member
- MediaTMC
- Member
Acum am pus doar 4 placute si vede tot 4 din 8
Am testat fiecare placuta si sunt ok
Am atasat aici o poza https://ibb.co/H7LZLFZ
Procesor i7 930
Placa de baza Model Gigabyte X58A-UD3R (Socket 1366)
Am testat fiecare placuta si sunt ok
Am atasat aici o poza https://ibb.co/H7LZLFZ
Procesor i7 930
Placa de baza Model Gigabyte X58A-UD3R (Socket 1366)
- SAM
- Global Moderator
Încearcă să folosești triple-channel, adică doar 3 plăcuțe de memorie conectate în slot de aceeași culoare.
Plăcuțele de memorie trebuie să aibă specificații identice, altfel e posibil să nu funcționeze corect, ca și în cazul tău.
Plăcuțele de memorie trebuie să aibă specificații identice, altfel e posibil să nu funcționeze corect, ca și în cazul tău.