[PROBLEMA] - instalatia electrica - HDMI

Aici puteti discuta despre absolut ORICE!

Moderator: Suport Team

MihaiT
Member

[PROBLEMA] - instalatia electrica - HDMI

Mon Jan 28, 2019 12:42 am

Salut!

Am 2 probleme: una rezolvata partial, cealalta nerezolvata. :cry:

Stiu ca voi repeta de f multe ori cuvantul "impamantare", dar sunt disperat.
Apartamentul in care locuiesc nu este al meu (locuiesc cu chirie).

Prima problema:
Acum ceva timp am conectat PC-ul la un TV (cand ambele erau aprinse) prin HDMI si m-am trezit ca s-a luat lumina in tot apartamentul, a picat de pe scara, au rezolvat-o cei de la electricitate dar eu am ramas cu placa video de la PC arsa (un 1050 TI 4GB).TV-ul inca mai functioneaza. Am testat ulterior daca mai sunt ok HDMI-urile: pe un laptop merge, pe alt laptop nu merge, pe PC (cu alta placa video) se vede imaginea iar cu Chromecast Gen a 3-a nu afiseaz nimic - acelasi Chromecast testat pe un monitor si functioneaza.
Dupa am folosit cu alt HDMI, am conectat acelasi PC (cu placa video noua - 1060 6GB) la acceasi priza doar ca am folosit un prelungitor cu protectie (prelungitor de 60 ron). Priza NU are impamantare - (in legatura cu priza e putin mai complicat deoarece mi s-a spus prima data ca are impamantare iar dupa o examinare mai atenta s-a constatat ca de fapt nu are imapamtare - de fapt acea priza avea faza pe impamantare...). Ce nu inteleg eu... De ce inainte am avut problema de mai sus iar dupa ce am schimbat HDMI-ul si prelungitorul (cu protectie) nu s-a repetat ?
Desktop-ul, indiferent ca ca este conectat la un TV sau nu are NEAPARAT nevoie de impamantare? In acest moment pc-ul este alimentat la o priza cu impamantare, fara prelungitor cu protectie.
Prelungitorul cu protectie chiar ma protejeaza de astfel de probleme neplacute? Propietarul este 100% convins ca este vina mea!

A 2-a:TV, conexiune HDMI cu laptop. Ambele le-am conectat cand erau închise (la ambele am folosit prelungitoare). Cand am prins laptopul s-au ars pur si simplu. Dupa teste efectuate de electrician s-a constatat ca priza unde a fost alimentat laptopul NU avea imapamntare (in priza unde am conectat laptopul, acel prelungitor avea lamele ptr impamantare - din nou, propietaru zice ca eu sunt vinovat ptr nu este bun prelungitorul meu). Priza unde a fost alimentat TV-ul avea impamantare. Nu m-a anuntat nimeni ca priza "x" are impamantare iar "y" nu are.

Cine este raspunzator pentru aceasta intamplare? - (deoarece sunt 2 bunuri stricate - laptopul meu si tv-ul propietarului).
Instalatia electrica din casa sau neatentia mea ?
Este normal ca In DORMITOR sa am 2 prize FARA impamantare si 1 singura CU impamantare?

Eu sunt consitent ca am conectat un device care avea imapamantare iar celalalt nu dar nu am fost anuntat, niciodata (nici propietarul nu stie ce se intampla cu instalatia lui - habar nu are) nu am mai patit asa ceva iar propietarul da vina pe mine ca nu am folosit un prelungitor cu protectie si ca nu am fost atent sa le alimentez pe ambele la priza cu impamantare (de parca am stiut... suna ca si cum am vrut intentionat sa imi stric laptopul si tv-ul lui).
Din cate stiu doar masina de spalat trebuie conectata neaparat la o priza cu impamantare.
Doresc sa ma lamureasca cineva. Eu am varianta mea, dar am nevoie de confirmari. Incerc sa caut argumente logice pentru el (sa aduc si dovezi). Nu vreau sa ma cert cu nimeni.

Va multumesc tuturor anticipat!
cipflixtv
Administrator

Re: [PROBLEMA] - instalatia electrica - HDMI

Mon Jan 28, 2019 11:05 pm

salut .. man .. aici sunt multe variabile dar vine proprietarului nu este pentru ca in primul rand nu s-a gandit el ca se ia curentu si se strica ce stiu eu ce o fi in priza si in al doilea rand si mai mult ca sigur nu lipsa impamantarii a fost cauza la tine .. prizele de la mine din apartament niciuna nu au impamantare ( cel putin cele pe care le-am desfacut eu pana acum) .. si la mine s-a luat curentul de nenumarate ori, l-am luat si eu de cate ori fara sa opresc tot si nu s-a inatamplat nimic .. e vina ta ? nu, cu siguranta .. ai avut doar ghinion .. nu stiu ce sa faci acum .. in "papucii" tai nu am fost dar nu pot sa iti dau un sfat ce sa faci :(
:o CipFlixTV - Ala cu pc'uri pe pereti! :o
Image
MihaiT
Member

Re: [PROBLEMA] - instalatia electrica - HDMI

Tue Jan 29, 2019 8:23 am

Salut Cip! Nu prea ai inteles problema... nu s-a luat curentul!

El are in domitor 2 prize FARA impamantare si 1 singur priza CU impamantare. Eu nu am stiu ce prize sunt cu sau fara am conectat TV-ul la priza pe care am vazut-o in camera cu impamantare iar laptopul la priza fara impamantare. Pur si simplu s-a descarcat curentul dintr-o parte in alta (eu stiu ca intr-un apartament (NOU) ai TOATE prizele cu imapamtare ori doar 2 prize cu impamantare - bucatarie si hol - blocul in care locuiesc acum este din 1982 - deci era normal sa nu am impamantare deloc in dormitor - problema eu zic ca e de la el ptr ca nu s-a ocupat deloc de apartament iar eu am de suferit.

Daca eu in dormitor conectam tv si laptopul (pe ambele) la priza fara impamantare sau (pe ambele) la priza cu impamantare, cu un prelungitor normal, nu se intampla NIMIC - nu m-am gandit niciodata ca are prize in dormitor si cu si fara impamantare.

El spune ca daca foloseam prelungitor cu PROTECTIE (din acela scump... cu nu stiu ce fiole de gaz in el.. asa s-a exprimat, evitam astfel de probleme). REPET: nu s-a luat curentul. Cand eu am conectat laptopul la tv aveam si PC-ul meu in priza, nu s-a luat curentul in apartement, nu a sarit siguranta, s-au ars doar 2 device-uri (laptopul si tv-ul) - problema doar in dormitor. In sufragerie a fost alta situatie. Sunt 2 intamplari diferite.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Se poate inchide! S-a rezolvat! ;)

Return to “Discutii Generale”