Dual-channel nelamurire
Moderator: Suport Team
- bebe090
- Member
Salut , o sa fiu direct am un athlon 200ge la specificatiile acestuia imi spune ca suporta tehnologie dual-channel , placa de baza la fel . Eu imi cumpar un kit de ram dual channel 2x4 , pe viitor daca imi cumpar acelasi kit 2x4 sa fac 16 gb ram o sa mai suporte procesorul ? o sa ramana tot dual channel ? (rami au 3000mhz daca e un lucru important)
- SAM
- Global Moderator
Salut,
Fie că te referi la un singur kit de 2x8 GB RAM, fie la două 2x4 GB RAM, placa de bază o să le facă să lucreze în dual-channel.
Dacă o să ai 2 module de memorie RAM atunci placa de bază o să aloce pe fiecare 64 linii de acces la controlerul de memorie, iar dacă o să ai 4 module atunci placa de bază o să aloce 64 bits pentru un kit (2x4) și 64 bits pentru celălalt. Dual-channel înseamnă că placa de bază oferă acces la Memory Controller (IMG) prin 128 linii (bits).
Baftă!
Fie că te referi la un singur kit de 2x8 GB RAM, fie la două 2x4 GB RAM, placa de bază o să le facă să lucreze în dual-channel.
Dacă o să ai 2 module de memorie RAM atunci placa de bază o să aloce pe fiecare 64 linii de acces la controlerul de memorie, iar dacă o să ai 4 module atunci placa de bază o să aloce 64 bits pentru un kit (2x4) și 64 bits pentru celălalt. Dual-channel înseamnă că placa de bază oferă acces la Memory Controller (IMG) prin 128 linii (bits).
Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."