BSOD, 64 bits fail

Probleme legate de Hardware

Moderator: Suport Team

Kalmah
Member

BSOD, 64 bits fail

Mon Jul 01, 2019 7:07 pm

Buna ziua,

Detin un laptop Lenovo Y520-15KBNI, cu urmatoarele configuratii: I7 770 HQ de 2.7, 8 GB ram, video nVidia gtx 1050 si ssd 480 gb. De curand, laptopul s-a imbolnavit in mod subit si cred ca dupa cateva update-uri de la windows (cred). In prima faza primeam in unele momente bsod-uri ca "page_fault_in_nonpaged_area" si "irql_not_less_or_equal". La vreo saptamana dupa aceste bsod-uri, nu am mai reusit sa bootez, pentru ca primeam aceleasi bsod inca de la startup. Se incarca bios, si primeam bsod. Am crezut initial ca e vorba de la windows, si da-i bice (am zis): windows dupa windows, versiune dupa versiune, apoi linux. Nimic nu mergea. Pana cand, din greseala, am pus pe stick un windows pe 32 bits, si totul a decurs normal. Am reusit sa instalez tot, am intrat pe desktop, si verific cati rami imi vede, pentru ca stiam ca la versiunea pe 32 bits nu vede toti ramii, ci app 3 gb. Suspect este ca imi vede 1.84, mai putin decat ma asteptam. Am incercat apoi cu orice linux pe 32 bits, la fel, am avut succes de fiecare data. In plus, am sesizat la scurt timp, ca primesc freeze apoi bsod cu ceva legat de memory management, cu intel. Am dat disable la placa video integrata, nu mai primeam bsod. Am dat enable iar, primeam iar. Am incercat la fel cu cea dedicata, acelasi rezultat. Nu inteleg unde ar fi problema...
Kalmah
Member

Re: BSOD, 64 bits fail

Wed Jul 03, 2019 12:56 pm

Up?
SAM
Global Moderator

Wed Jul 03, 2019 1:34 pm

Salut,

Atunci când încerci să instalezi sistemul de operare ce anume nu merge?
De unde ai descărcat imaginea sistemului de operare și cum ai instalat-o pe USB Stick?

Dacă acest laptop a fost dezasamblat înainte, e posibil să fie uzuri la placa de bază, în special la fire și la magistrale. Faptul că sistemul funcționează corect pe 32 bits ar putea însemna că problema este la magistrală.
Pe partea de software, încearcă să resetezi configurația din BIOS.

Dacă ai mai multe plăcuțe de memorie RAM, instalează-le în toate modurile posibile. Dacă ai doar una, instaleaz-o în fiecare slot și verifică.

Codurile de eroare ”page_fault_in_nonpaged_area” și ”irql_not_less_or_equal” sunt legate, în principal, de memoria RAM. Însă, acestea pot fi generate și de un antivirus sau de un driver. Prin urmare, îți recomand să verifici plăcuța/plăcuțele de memorie RAM.
Dacă ai un alt laptop sau dacă poți folosit un Windows pe 32 bits, testează memoria RAM cu MemTest86.

Baftă!
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Kalmah
Member

Thu Jul 04, 2019 7:31 pm

Salut,

Laptopul a fost desfacut cu vreo luna inainte de probleme si e posibil sa fi flexat ceva din greseala. Placuta ram am mutat-o in alt slot, si aceeasi treaba. Am rulat si MemTest, fara erori. Varianta de windows este cea oficiala, descarcata de pe site-ul microsoft si am facut 2 stick-uri, unul cu Rufus si al 2 lea cu utilitarul de la Microsoft. In plus, detin si licenta. La incarcare de windows pe 64 bit, primesc BSOD imediat cum trece de partea cu BIOS: https://postimg.cc/WFbrSwRk. Drivere luate doar de pe site-ul Lenovo, iar antivirus am folosit varianta free de la bitdefender.
Kalmah
Member

Mon Jul 08, 2019 6:50 pm

Nimeni? :(
SAM
Global Moderator

Tue Jul 09, 2019 8:55 am

Ai încercat resetarea configurației din BIOS?

Am reușit să mă documentez pe această temă și am ajuns la următoarele concluzii:
Erorile menționate de tine au legătură cu memoria principală (RAM), programul/programele antivirus și driver system. Dacă ai spus că memoria principală nu are erori și funcționează corect, înseamnă că acel program antivirus folosit de tine (BitDefender) a creat această problemă.
Singurele rezolvări la această problemă (legată de codurile de eroare din discuție) sunt folosirea unei alte unități de stocare pentru instalarea sistemului de operare (am găsit asta pe multe alte forumuri ca fiind soluție, însă eu nu cred în ea), instalarea sistemului de operare (Windows) pe un alt sistem și consultarea unui service de calculatoare, care să verifice integritatea plăcii de bază.

Sunt mai multe soluții pentru această problemă, însă majoritatea sunt realizate în interfața Windows, iar tu nu ai acces la ea. Acesta este motivul pentru care soluțiile sunt limitate.

Dacă ai licență la Windows, programul antivirus Windows Security este suficient de bun. Nu ai nevoie de alte programe dacă ești un utilizator obișnuit. Nevoia unui program antivirus dedicat vine atunci când folosești programe, pagini web și alte acțiuni nesigure.
"Dacă vrei să vezi zile mai bune,
Tu fii schimbare ce vrei s-o vezi în lume."
Kalmah
Member

Wed Jul 10, 2019 9:19 am

S-a incercat in BIOS si resetare, si update, si aceeasi chestie. Cu alt hard, la fel, nu reusesc sa instalez. Pe laptop am un ssd de 480 gb si am incercat cu hdd-ul original, venit pe laptop si scos din prima zi pentru a pune ssd-ul actual. O sa ma duc cu laptopul la un service pentru o constatare si verificare integritate placa de baza. O avea ceva. Sper sa nu, ca e scumpa placa la laptop, vine cu tot cu procesor si placa grafica, iar pe ebay e aprox 435 eur. Nu se merita.

Return to “Hardware”